hingstdepan16-01

Historien om Express Bourbon

För en tid sedan publicerades en intervju i danska travtidningen TRAVSERVICE.DK
Vi kände till storyn att de egentligen ville köpa Express Bourbon, men tyckte vi även kunde informera andra avelsintresserade om detta.

Travservice.dk – Karsten Bønsdorf, redaktör:
Intervju med Antonio Somma, majoritetsägare av Face Time Bourbon:

Hur hittade du Face Time Bourbon?
”Av en slump åkte jag till uppfödaren Rainer Engelke för att köpa en annan häst (EXPRESS BOURBON) men han ville inte sälja den. Istället föreslog han Face Time Bourbon så jag köpte honom. Jag är mycket stolt över att äga Face Time Bourbon. Det är trevligt att kunna prata mycket trav tack vare honom. Hästen har haft en fantastisk karriär men inte utan brister.”

Hur känner du Sebastien Guarato?

”Jag har varit hästägare hos Sebastien Guarato i tio år och haft totalt åtta stycken hästar där. Jag kommer aldrig byta tränare på Face Time Bourbon. Guarato kommer alltid träna honom”.

Varför valde du Björn Goop som kusk på Face Time Bourbon 2018?
”Björn är ett riktigt proffs. Men jag bytte ut honom för att jag tyckte att det var rätt sak att göra. Jag känner att jag har all rätt göra en förändring!”
Vilka misstag har Björn Goop gjort med Face Time Bourbon?
”Björn var alldeles för passiv vid förlusterna i Modena, Prix de France och Lotterian förra året. För mig är Lotterian större än både Prix d’Amerique och Elitloppet. I årets Prix de France så misslyckades taktiken totalt.”
Var det inte otur att ena skygglappen föll ner i årets Prix de France?
”Jag tror inte på otur…”
Har det hänt något utanför banan som gör att Björn Goop inte är kusk längre?
”Nej.”

Kan vara en bild av häst och utomhus

Taggar: