hingstdepan16-01

Seger även i andra starten för Express Bourbon-sonen Global Education!

För drygt två veckor sedan debuterade den av Fredrik Wallin tränade och ägda treårige Express Bourbon-sonen Global Education med en enkel seger. Idag på Färjestad var det dags för andra starten och det blev på nytt en lätt seger till synes helt oberörd. Global Education provade på bilstart i den här starten och Express Bourbon-sonen öppnade riktigt snabbt och tog hand om kommandot. Redan efter 250 meter sänkte körande Björn Goop farten och första halvvarvet travades efter 16,5. Global Education var storfavorit (17 för 10) och fick bestämma farten helt. I slutsvängen ökades tempot lite, men först sista 100 fick han sträcka ut lite. Segertiden enkla 20,7a/2.140 meter.
-Jag såg Global Education när han vann i debuten att han var fin. Idag gjorde han också en bra bilprovstart i värmningen. Det här var en väldigt fin häst och han vann helt oberörd, berömde Björn Goop i segerintervjun.

Foto:Christer Norin/ALN Gävle 20230219. Global Education, Fredrik Wallin.

Redan på fredag är det en ny start för Global Education på Rommetravet i ett treåringslopp. I samma lopp gör då också Express Bourbon-sonen Caughtredhanded sin tävlingsdebut för sin tränare Svante Ericsson. Kan man hoppas på en dubbelseger?!
Totalt har Express Bourbons första årskull gjort 12 starter: 4-2-0. Ett strålande resultat hittills med 30% i segerprocent.

Taggar: