hingstdepan16-01

Travronden: Hingstdepåns roll angående avelsarbetet med Ready Cash

Det blev ett långt, men underhållande reportage om Ready Cash, Tomas Thell och  Frankrike i Travrondens vinternummer

Ett par urklipp:
…Utsökt anka på den franska landsbygden och Philippe Allaire som sällskap – det är många som skulle vilja låna min stol. Men Travrondens huvudsyfte är inte att träffa Allaire, det är en trevlig bonus. Tomas Thell är vår man. Svensken som har makt över vilka ston som tillåts betäckas med Ready Cash genom sitt företag Hingstdepån i Östergötland.

… En åsikt han inte smög med och en dag när personen som hade ansvaret för travet slutade fick Tomas ett uppdrag av chefen: – Han kom till mig och sa: ”Du som är så jävla duktig, du har en och en halv timme på dig att färdigställa tipset till nästa tävlingsdag”. Då var man ju inte så kaxig men efter någon månad satte jag en V65:a på 1,5 miljoner kronor i tidningen och det duggade tätt därefter.

Ready Cash är inte den enklaste av hästar att fotografera, han må vara bildskön men Thierry får arbeta ordentligt med honom för att han ska hinna fastna på bild innan nästa glädjesprång tas. Efter ett antal bilder och dussinet språng i trädgården får han återvända till sin box som är dränkt i halm.
– Nu blir det svårt att ta fler bilder med honom, skrattar Gitte.

Läs vidare under länken:
Travrondens reportage om Tomas Thell

Taggar: