hingstdepan16-01

Univers de Pan: Festival de Thabe vann med hela upploppet på Gournay samtidigt som följebilen kördes i ett potatisland..

Denna gång hamnade jag, via resultatraden och en extra koll på treåringen Festival de Thabe,  i ett soligt men ack så dammigt Gournay en Bray. En liten travbana inte så långt ifrån Paris.

Dom små banorna i Frankrike har verkligen sin charm. Det går att köra och rida på alla möjliga underlag.
Men denna gång var det följebilen som hade problem. Speciellt i bortre lång då den inte hängde med klungan på grund av lite offroad körning.. För bilen alltså.

Att bli bilsjuk får en helt annan mening med tanke på hur det såg ut.

Det var ett montélopp där 11.000 fina Euron skulle delas ut.
15 ekipage till start där det redan från början blev rörigt med en del galopper.

Festival de Thabe 3 år e. Univers de Pan reds av Vincent Seguin som skickligt nog lyckades undvika smärre trafikkaos och la sig tätt bakom en ledande och hysteriskt travande Funny Poulka.
In på sista bortre lång drog dom iväg långt före konkurrenterna som i detta skede fick tugga damm från en guppande följebil som hade lite svårt att köra rakt.
Ledande Funny Poulka tappade rytmen och drog iväg i skengalopp under tiden som en travsäker Festival de Thabe tog täten.

Han sprang ifrån både bil och övriga medtävlare och vann enkelt med nästan hela upploppet på tiden 1.19,7/2250 dammiga metrar.

Han är undan stoet Pure Aveyronnaise 1.14,6 med nästan 160.000 Euro på kontot och vinnare av bland annat Prix de Chamalieres 2007

Festival de Thabe tränas av Pascal Castel
Ägare och uppfödare är François Cheron

Det roliga loppet kan ni se här:
PRIX DE ERNEMONT LA VILLETTE 11 000€

Taggar: