hingstdepan16-01

Världsrekord idag av Amiral Sacha – En av våra franska hingstar i Hingstdepån

2014 såg jag Amiral Sacha första gången i finalen av Grand Prix de l’U.E.T. nere i Frankrike. Den insatsen var något av ”det värsta vi sett” på en travbana. Amiral Sacha var i princip i tredjespår loppet genom. Ändå var den han som kom på upploppet och var så när att hinna ifatt vinnaren Roberto Bi, som räddades av mållinjen.
Amiral Sacha fortsatte sin fina utveckling som femåring och vann det mesta. Tidigt på hösten gjorde vi ett avtal med hingstens tjänster för utländska ston. Vi trodde att Amiral Sacha skulle bli vinterns häst i Frankrike den säsongen. Men en blodsjukdom stoppade hästen från att prestera precis över Prix d’Amerique.
Efter vintern vann Amiral Sacha många lopp fram till hösten 2016. Men när det började närma sig de stora uppgifterna runt Prix d’Amerique 2017 strulade det igen. Efter tre månaders paus var Amiral Sacha knappt slagen i Prix Kerjacques av Aubrion de Gers i början av maj. Idag kom revanschen för Amiral Sacha som besegrade den sistnämnde i Prix Duc de Normandie på nya världsrekordtiden 10,5/2.450 meter. Det gamla världsrekordet hade Bold Eagle.
Amiral Sacha tog ledningen i loppet, för att släppa till Traders – finns också bland Hingstdepån hingstar – som drog i ett stenhårt tempo. Mitt på upploppet tröt krafterna för Traders och Amiral Sacha tog över och höll undan knappt före bra avslutande Aubrion De Gers. Trea i mål blev Traders och fyra slutade Bird Parker.
Efter segern kom en inbjudan till Elitloppet, men kretsen kring Amiral Sacha tackade nej till erbjudandet. I och med segern passerade Amiral Sacha en miljon euro intjänat.

Taggar: